Sign in or Register (Free)
Please Upload Video

Beranovac 0.80

By: East racing ing.
Origin: Scratch | Real World
Category: Permanent Circuits
Status: WIP (Not Yet Released)
Progress Bar:

Unavailable: 1-Click Install
Donate
Related Videos
Screenie by: Devil Miles
Screenie by: Devil Miles

Description (Click to toggle Visibility)

We are working hard to represent to the world of sim racers this unique circuit. With all beauty and hazards, with all excitement.
Level changes with 11 curves, anti-clockwise direction. Ready for 36 cars on the start grid, 5234 km in lenght.
It is a hard work to be done, but we are working hard.
Please, donate any ammount for the guys if you can (paypal button)
We also appreciate if you don't.

See you at BERANOVAC !!! soon...

On local (Serbian) language:
Autodrom „Beranovac“ kod Kraljeva izgradjen je sredinom prošlog veka i važio je za najbolju kružnu stazu za auto i moto trke ne samo u bivšoj Jugoslaviji, vec i na Balkanu. Na ovom trkalištu, koje je u stvari vojni poligon za obuku vozaca, kraljevacko Auto-moto društvo je 30 godina organizovalo „Nagradu Kraljeva".

Projekat kompletne rekonstrukcije autodroma „Beranovac", koji na površini od oko 50 hektara ima auto-stazu dužine 5.234 metara i moto-stazu od 2.350, uradjen je još 1979. godine po uzoru na cuvedu stazu „Hokenhajm“ u Nemackoj. Prema tom projektu, kraljevacki autodrom bi zadovoljio i tadašnje stroge standarde Formule 1. Autodrom je, zbog svog položaja, i dalje najidealnija lokacija u Srbiji za modernu trkacku pistu.

Ne tako davno ovde je voženo i 12 trka godišnje, a stariji ljubitelji automobilizma se secaju godine kada je na „Beranovcu" održano i medjunarodno takmicenje formule „S-fau”. Staza je nekada bila poprište žestokih okršaja najboljih vozaca Jugoslavije. I danas se na njoj voze trke za Šampionat Srbije.

Download Links

You must be logged in to download files. Login if you have already have a account or register as a new user. Access to downloads is immediate.

Latest Beranovac Comments

Post a Beranovac Comment

Kakav je status? Sta se desava? Ima li ikakvih novosti? Pozdrav!
Paprikajlo on Nov-16-2011

brate najjaci si sto si se setio da napravis ovu stazu. nju sam trazio jos od prosle godine. obozavam ovu stazu (ne zbog toga sto zivim na kilometar od nje ). jedva cekam da je zavrisis!!!
Jocobre on Aug-09-2010

everyday the bucket goes to the "well??? ... "
someday the bottom must drop out
the_last_name_left on Jul-09-2010

Well, almost done. Main track is finished, some artistic work to be done, some hard testing and (small) corrections, and the track should appear. Be patient.
Devil Miles on Jul-09-2010

well??? ...
gstaraz on Oct-18-2009

Post a Beranovac Comment